Over ons

Kindercentrum het Vlinderhofje bevindt zich op Landgoed ’t Hulsevoort.

Het Landgoed omvat een gebied van 6.5 ha. en is gelegen in Beltrum, op kleine afstand van de plaatsen Borculo en Eibergen, midden in de groene natuur van De Achterhoek, tussen bossen, weilanden en prachtige Essen. Een heerlijk rustgevende omgeving.

Sinds 2009 is  Landgoed ’t Hulsevoort ingericht als Zorg- en Logeerboerderij en een plaats waar kinderen, jongvolwassenen en ouderen met een geestelijke of lichamelijke beperking met optimale zorg en begeleiding kunnen ontspannen en genieten.

Begin 2016 is de zorgverlening uitgebreid met het Kindercentrum Het Vlinderhofje.

Op het landgoed is door het bos een wandelpad met een lengte van 1200 meter aangelegd. Als rustplaats is er op een open plek in het bos een paviljoen gebouwd op 400 meter aan het water. De kinderen kunnen hier uitrusten in de vrije natuur, genieten van de belevingstuin en de vogels horen fluiten.

Verder is er een waterspeelobject met zandgravers. Er is ook een botenhuis met boten, geschikt om met warm weer via eigen steiger het water op te dobberen. Vanzelfsprekend wordt de veiligheid gegarandeerd.

In de zomer staan er Tipi-tenten waar kinderen en bezoekers van het landgoed kunnen vertoeven.

Ook zijn er fruitbomen, een biologische moestuin en een landgoedwinkel met daarin producten van eigen makelij. De jaarlijkse oogst van asperges in mei en het fruit zoals druiven in september is een hele happening.

 


Meer informatie over Landgoed ’t Hulsevoort is te vinden op https://hulsevoort.nl