Tagged Tags:

5 oktober was het zover, de Indianendag bij Kinderopvang Het Vlinderhofje.

Helaas zat het weer niet mee, maar ondanks dat zijn we heel druk geweest. Er was van alles te doen. Zo hebben we materialen van de indianen bekeken en vertelden echte indianen waarvoor ze voor dienen.

Bij een indianendag hoort natuurlijk een indianenhoofdtooi en een bijl (tomahawsk). Deze bijl hebben we gemaakt van hout uit het bos en touw en daarna mooi beschilderd. Ook hebben we in een tipi naar een spannend indianenverhaal geluisterd.

Natuurlijk krijg je trek van zoveel bezigheden en smaakten de pannenkoeken in het paviljoen extra lekker. Jammer genoeg was het te nat om buiten bij een kampvuurtje een zelfgemaakt broodje aan een stok te bakken, maar gelukkig lukte het in de oven ook. Lekker om mee te nemen naar huis.

De opkomst was extra groot vanwege de stakingsdag onderwijzend personeel. Ouders en kinderen die hierdoor voor de eerste keer kennis konden maken met Het Vlinderhofje waren verrast door de grote ruimte die voor kinderopvang bij Landgoed ’t Hulsevoort is ingericht. Vooral bij slecht weer is dat natuurlijk een groot voordeel.

Al met al een prachtige, geslaagde en gezellige dag. Moeten we nog een keer doen, vinden jullie niet?