Kinderen staan open voor de natuur en wij maken daar graag gebruik van. De buitenruimte staat daarom centraal in onze activiteiten. Daarom gaan we ook met de allerkleinsten de natuur in. Zo ontdekken ze veel over zichzelf en de wereld om zich heen.

Landgoed ’t Hulsevoort heeft alle mogelijkheden voorhanden om de natuur te ontdekken. Buitenspelen, het contact met de dieren en het bezig zijn in de moestuin.

Duurzaamheid is te zien bij het speelgoed en de materialen die wij gebruiken. Kwalitatief goed speelgoed gaat langer mee en is daarmee vanzelf duurzaam. Daarnaast besteden we aandacht aan het repareren van speelgoed, maar ook de controle van speeltoestellen waarmee we veiligheid garanderen.

Vanzelfsprekend vinden wij ook gezonde voeding belangrijk. Wij bieden biologisch eten van lokale ondernemers, streekproducten en producten uit onze eigen moestuin.

 

Stichting Groen Cement

Stichting Groen Cement is sinds 2009 bezig om de kinderopvang te helpen “vergroenen”. Natuurbeleving en buiten spelen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en natuur is de basis van ons bestaan. Kinderen zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde.

Met het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang wil Stichting Groen Cement een kans bieden om de kinderopvang voor kinderen nog beter, gezonder en leuker te maken en om kinderopvangorganisaties zich zichtbaar positief en groen te profileren.

Kindercentrum Het Vlinderhofje heeft dit Kwaliteitsmerk mogen ontvangen. Wij zijn daar trots op!

Voor meer informatie zie https://www.groencement.nl/